dilluns, 19 de juny del 2017

Comentaris de la sessió: Fora de mi (Sharon W. Draper)

Lecto@ddicte!

Continuem penjant els comentaris (pendents) de les sessions anteriors. Avui és el torn de... Fora de mi de Sharon W. Draper, que va ser la nostra lectura del mes de Març.

SINOPSIS
La Melody té una memòria fotogràfica excepcional. El seu cervell és com una càmera que sempre està gravant. Sempre. És, probablement, la nena més llesta del seu institut… però ningú no ho sap.
Gairebé tothom –incloent-hi els seus mestres i els seus metges- creuen que mai no podrà aprendre res, i és per això que, fins fa ben poc, els seus dies a l’escola consistien a sentir les mateixes lliçons sobre l’abecedari i a jugar als mateixos jocs que ja sabia de memòria.
Si pogués dir a tothom el que sent i el que sap! Però no pot, perquè la Melody no pot parlar, ni escriure, ni caminar. Té paràlisi cerebral, viu asseguda en una cadira de rodes i té una mobilitat molt reduïda. Necessita ajuda per menjar, per vestir-se i per anar al lavabo.
Tancada dins el seu cap, la Melody necessita sortir d’ella mateixa, escapar-se d’un món que no està fet a la seva mida… Fins que trobarà alguna cosa que la connectarà, per primera vegada, amb el món d’allà fora. Com serà la seva vida a partir de llavors?

Per aquesta ocasió vam llegir una novel·la del gènere Realista.

Què han dit els nostres Lecto@ddicte's de la novel·la?
- Una novel·la que tots els pares, amb fills discapacitats, haurien de llegir. _ David
- Un relat magnífic que et farà sentir diferent pel que fa a les persones. Tots som diferents i això és bo! No jutgis un llibre per a la seva coberta. _ Luca 
Una gran lectura que dóna veu i, sobretot, visibilitat a la gent que no es pot comunicar pels canals normals. _ Mireia
- És increible com el lector apren de la mà de la jove Melody. Se'ns dubte una lectura molt recomenable que et farà veure la vida molt diferent. _ Laura
- No he pogut endinsar-me en la novel·la per manca de temps, però les primeres pàgines no m'han deixat indiferent. _ Carme

En resum, una obra molt recomanable, una història de superació on la Melody fa grans avenços gràcies a la tecnologia, però principalment a la seva família, la veïna i l'educadora! 

Fora de mi, ha sigut la sisena lectura del club d'enguany. La pots demanar a la biblioteca, mitjançant préstec interbibliotecari.


Puntuació: Excel·lent!

Et recordem que la propera lectura és:
- Eternitat (Alyson Noël)

I tu, ja l'has llegit? Volem conèixer la teva opinió, gràcies pel teu comentari!

Bona lectura, jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada